Начало     Фитнес     Протеинов бар     Възстановяване     Контакти  

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Сауната е идеално средство, поддържащо физическата форма и осигуряващо козметичен ефект върху тялото.Контрастното сменяне на студено и топло усилва дейността на всички основни органи, организмът се очиства от натрупаните отровни вещества. Тези, които ходят редовно на сауна, не само поддържат спортна форма, но и по-малко боледуват.

Масажът е последователно дозирано механично дразнене, прилагано върху кожата на човешкото тяло, с биофизичен и физиологичен ефект. Той закалява организма, улеснява неговото физическо усъвършенстване, повишава работоспособността и допринася за по- бързото отстраняване на умората. Масаж - спортен, тонизиращ, релаксиращ, антицелулитен, за по капризните тези процедури се осъществяват във водна среда – Тангентор.

Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от вредните отрови, токсини, метали (особено цинк, олово, никел, кадмий и др). От клетките се изхвърля и натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества през порите, от кожата се отдеелят и мъртвите клетки.
Инфрачервената сауна намалява болката и напрежението в мускулите, тъй като разширявайки порите тя въздейства върху микроциркулацията и разширява периферните кръвоносни съдове. Увеличената кръвна циркулация доставя кръв до възпалените мускули, което ускорява естествените възстановителни процеси в тялото.
Инфрачервената сауна също укрепва и кардиоваскуларната система. Докато тялото се охлажда изпарявайки влагата от повърхността други процецеси вътре в него също намаляват затоплянето колкото е възможно по-бързо. Сърцето бие по-бързо и по- учестено, изпомпва кръвта по-бързо през разширените кръвоносни съдове, упражнявайки по този начин физиологичните ползи от постоянната работа, давайки ви същите ползи, както и от упражнения с кардиофитнес.
Инфрачервената сауна гори калории и помага за отслабване. Нашето тяло изразходва енергия за да произвежда пот (за 1 гр пот се изгарят 0.586 kcal ), човек може да отдели пот до 1000 г. в инфрачервената сауна, което е равносилно на бягане 10-15 км.

Соларните апарати са съобразени с най-съвременните технологии за придобиване на тен и са използвани и от най- взискателните любители на красивия тен.


         

© Фитнес Академик 2009. всички права запазени.